IBM POWER9 - kognitivni
sustav za buduće
poslovne i tehnološke
lidere

IBM Power sustavi već 30 godina svojim inovacijama određuju razvoj procesora.

Takva kultura napretka dovela je do beskompromisnog Power9 sustava koji je napravio pomak na tržištu.

Transformacija poslovnih rezultata u svakoj industriji

Power računala omogućuju izvedbu svih informatičkih poslova, od klasičnih poslova u bazama podataka (najbolja Oracle platforma), aplikacijskih poslova (SAP platforma bez konkurencije), preko obrade golemih količina podataka (Big Data) i zadaća koja se obavljaju na računalima iznimno visokih performansi, do najnovijih rješenja za umjetnu inteligenciju i strojno učenje.

IBM Power9 je za:

- one koji koji shvaćaju da mogu zamijeniti 89 računala s 8 Power9 procesora te da će time obaviti isti posao 46 puta brže uz značajne uštede (AI Criteo benchmark)
- za ovisnike o vrhunskim performansama i one koji ne mogu sakriti svoje oduševljenje kad čuju da Power9 ima dvostruko veće performanse od prijašnje generacije (jer se takvi skokovi NIKAD ne događaju u IT-ju)
- za one koji ne vjeruju da je Power9 jedina platforma na kojoj je moguće u potpunosti iskoristiti prednosti GPU arhitekture

Ne vjerujem u mogućnost suradnje između CPU-a i GPU-a u tolikoj mjeri.
Želim dodatne dokaze.


MOĆ IBM POWER9 CLOUD SUSTAVA ZA BIG DATU

- značajna konsolidacija IT-ja
- dizajniran za private cloud i AI
- izrazita snaga
- vrhunska virtualizacija
- legendarna raspoloživost i pouzdanost
- velika ušteda na licencama softvera
- jednostavnost i sigurnost produkcije

Tehnološke crtice

Kako bi se omogućila značajnija poboljšanja od bilo kojeg drugog procesora na tržištu, na Power9 je IBM primijenio potpuno novi način konstrukcije, tzv. “execution slice” arhitekturu - modularni dizajn jezgri.

Power9 omogućio je revoluciju u komunikaciji sučelja prema vanjskim komponentama - CAPI (Coherent Accelerator Processor Interface) + NVLink sučelje (u suradnji s NVidijom) + 25GT/s link (300 GB/s duplex komunikacija).

Power9 je razvijen u dvije osnovne verzije - SMT8 jezgra i SMT4 jezgra.
Procesor s 4 threada ima veću iskoristivost kod HPC-a, a procesor s 8 threadova puno bolje odrađuje standardne “poslovne” zadaće. Broj korištenih threadova je moguće mijenjati u radu.

Power sustavi podržavaju različite operativne sustave: AIX, IBM I i Linux.

Power racunala su jos od 90-ih optimizirana za virtualizaciju. Danas je na raspolaganju PowerVM, KVM virtualizacija, kao i sasvim novi proizvod dostupan na Power platformi - Nutanix “hyperconverged” virtualizacija.

Za SAP Hana okružje dostupni su posebno konfigurirani Power9 sustavi. Power9 je jedina platforma gdje se istovremeno mogu izvršavati klasične SAP i Hana aplikacije. Power9 ima dvostruko više SAPSa po jezgri od bilo koje druge platforme.

Cloud computing je genetski dio Power sustava te je omogućeno nekoliko opcija i za privatni cloud sustav, kao i za public cloud usluge. Power9 je prirodno okruženje za IBM Cloud Private (docker – cubernetes) sustav.

Želim znati više o opcijama i koliko su kompatibilne s mojim sustavom.

Za više informacija o tehničkom aspektu preuzmite naš Power9 letak.

Power9 je dostupan kao cloud sustav u Megatrend data centru.


Javite nam se