Megatrend poslovna rješenja d.o.o. Velika cesta 47 • 10020 Zagreb • Hrvatska
+385 (0)1 4091 300

Power računala

Power1IBM Power Serveri – Inovacije i Performanse.  Prvi procesor dizajniran za Big data (i sve ostalo). Power arhitetura oduvijek je bila vodeća procesorska arhitektura u svijetu velikih računala. Power8 procesori dizajnirani su za danas potrebne performanse – ogromne količina podataka zahtjevaju procesore i arhitekturu servera koja omogućava “Waitless Computing”.

IBM Power serveri koriste virtualizaciju još od 1994. godine (IBM je pionir virtualizacije još od kraja 60-ih godina, s prvim komercijalnim produktom 1972. – mainframe VM). Danas Power serveri podržavaju nekoliko virtulizacijskih platformi: IBM PowerVM, PowerKVM i PowerVC. Kao operativni sustavi pdržani su AIX, Linux (RedHat, SuSe, Ubuntu) i IBM.

Legendarna pouzdanost, ekstremne performanse, vrhunska virtualizacija i niski operativni troškovi učinili su Power računala omiljenom platfomom za poslovne aplikacije.

Megatrend poslovna rješenja su IBM Power Business Partner od samog nastanka Power platforme (više od 20 godina). Kroz cijelo to vrijeme projektirali, implementirali i održavali smo veliki broj IBM Power instalacija na hvatskom i stranim tržištima. Isto tako IBM Power serveri čine okosnicu za pogon našeg vlastitog poslovanja kao i pružanje usluga u data centru.

IBM Power9 Systems

IBM Power Servers

IBM PowerVM

IBM PowerKVM

Newsletter