Power of Data Spring 2023

Konferencija

Power of Data Spring

POWER OF DATA SPRING 2023

Tradicionalna konferencija “Power of Data” u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja održat će se 23. svibnja 2023. s početkom u 10:00h u Riverside Garden u Zagrebu.

Tema ovogodišnje Power of Data konferencije posvećena je AI rješenjima u poslovanju, koja se fokusiraju na praktične primjene umjetne inteligencije u različitim industrijama. Cilj konferencije je okupiti poslovne lidere, poduzetnike i stručnjake za tehnologiju kako bi podijelili svoja znanja i iskustva u primjeni AI rješenja.

Očekujemo vas 23. svibnja 2023. s početkom u 10:00h!

Program

9:30 – 10:00h

Registracija i kava dobrodošlice

10:00 – 10:05h

Pozdravni govor

Anđelka Strajher

General manager at MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.
10:05 – 10:30h

Kad računala progovore

U ovoj prezentaciji raspravit ćemo trenutno vrlo aktualno potpodručje primjene umjetne inteligencije – računalnu obradu prirodnog jezika. Radi se o području koje omogućava računalima da razumiju, interpretiraju i generiraju sadržaj pisan ljudskim jezicima. Dolaskom ChatGPT-ja područje je ekstremno dobilo pažnje na svjetskoj razini, potencijalnih načina primjene za poboljšanje poslovnih procesa, pa i svakodnevnog života, je sve više, a neke zanimljive ćemo pokriti ovom prezentacijom.

Domagoj Marić

Data Scientist & AI Team Lead u MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.
10:35 – 11:15h

Treba li vjerovati chatbotu?

Kroz ovu prezentaciju ćemo se osvrnuti na aktualne teme oko chatbota i kako napraviti chatbot kojem možemo vjerovati. Također, podijelit ćemo iskustva iz regije gdje smo napravili uspješne implementacije. Korisnicima ćemo predstaviti IBM Watson Assistant i IBM Watson Discovery, vodeće platforme za kreiranje virtualnih asistenata/chatbota i pretraživanje dokumenata.

Lucija Jusup

Data Scientist u MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.

Jelena Škalec

Analytics Technical Sales at IBM
11:15-11:25

Pauza

11:25-11:40

Say Hi with AI

Upotreba novih tehnologija u turizmu je uvijek bila zanimljivo područje. Upravo zato, pokazati ćemo kako uz pomoć obrade prirodnog jezika unutar naše Hospitality Insights (HI) aplikacije omogućavamo lakše upravljanje hotelskim objektima i bolje razumijevanje povratnih informacija od gostiju.

Mario Jurić

Data Engineer | BI Consultant u MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.
11:45-12:05

Jeftino, brzo, dobro – odaberi (dva) tri

Postoji izreka ”Dobro, brzo, jeftino. Odaberi dvije opcije.” aludirajući na to kako jednu od tih stvari treba žrtvovati kako bi postigli druge dvije. Sličnost s ovom izrekom postoji i u načinu kako se pristupa aplikacijama i resursima potrebnima za njihov rad. Kako su sve tri stvari bitne za rad aplikacija, Turbonomic upravlja resursima i dodjeljuje ih aplikacijama kad ih trebaju kako bi osigurao preformanse, u skladu sa zadanim pravilima i uz najmanji trošak, bez obzira radi li se o on-prem ili cloud aplikacijama.

Damir Bacalja

Cloud Pak Leader CEE u IBM
12:05

Završna riječ

Anđelka Strajher

General manager at MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.
12:10

Ručak

GOVORNICI

Anđelka Strajher

MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.

General menager
Domagoj Marić

MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o.

Data Scientist & AI Team Lead
Jelena Škalec

IBM

Analytics Technical Sales

Prijavite se