Virtualni asistent namijenjen korisnicima web stranica

Rješenje je virtualni asistent namijenjen korisnicima web stranica i izgrađen na temelju IBM-ovog Watson Assistant-a.
Fokus je na podršci hrvatskog i engleskog jezika, rješavajući nedostatak službene podrške hrvatskom jeziku u Watson Assistant-u.
Rješenje uključuje mehanizme za jezike koji nisu podržani, omogućujući učinkovito funkcioniranje.
Virtualni asistent djeluje putem korisničkog formulara, gdje korisnici unose potrebne podatke poput prezentacija, predavača, lokacije, dress code-a, dostupnosti parkiranja, itd. Koriste se predlošci za različita potencijalna pitanja i fraze specifične za svrhu chatbot-a, s individualnim prilagođavanjem za svaki jezik.
Rješenje uključuje kombiniranje korisničkih unosa i predložaka pitanja u JSON datoteku, koja se zatim prosljeđuje Watson Assistant-u.

Ovaj proces ima za cilj stvaranje funkcionalnog i optimiziranog chatbot-a, poboljšavajući njegovu učinkovitost za jezike koji nisu podržani.

Osnovne i napredne funkcije Watson Assistant chatbot-a učinkovite su na engleskom jeziku, ali nailaze na ograničenja s drugim jezicima.
Rješenje ima za cilj poboljšati učinkovitost Watson Assistant-a za bilo koji jezik koji nije podržan. Ključna pretpostavka je da je chatbot dizajniran za rad na jednom jeziku, naglašavajući da je rješenje prilagođeno stvaranju na više jezika, s time da svaki chatbot funkcionira na određenom jeziku umjesto da bude višejezičan.