Vijesti

BARC je proglasio IBM liderom na tržištu u integriranom planiranju i analitici

Ivana.Crnoja

I u ovogodišnjem “The Planning Survey 20”, šestom po redu, istraživanju na području softvera za planiranje koje je provela konzultantska tvrtka BARC, IBM je zadržao poziciju među liderima na tržištu te je, sa svojom IBM Planning Analytics platformom, zaslužio 13 najboljih i 21 vodećih mjesta u pet različitih, takozvanih “peer grupa” u koje je svrstan. Tako je u grupi “Enterpries Softver Vendors” IBM nadmašio konkurenciju u zadovoljstvu korisnika performansama i funkcionalnostima za planiranje, te je proglašen liderom u području fleksibilnosti, simulacijama i jednostavnosti za upotrebu.

BARC u svom izvješću navodi kako bi čak 86% IBM Planning Analytics korisnika sigurno ili vrlo vjerojatno preporučilo svoj softver za planiranje i drugim organizacijama. S obzirom da samo 17% korisnika odabire platformu za planiranje zbog tehnoloških razloga (sposobnosti pohranjivanja i obrade velike količine podataka), 37% korisnika koji iz tog razloga odabiru IBM Planning Analytics je zavidan rezultat. Osim za planiranje, IBM Planning Analytics najviše se koristi za ad-hoc izvještavanje (91%), standardno izvještavanje unutar organizacije (77%) i analizu podataka (72%), te ga 51% ispitanika namjerava koristiti u budućnosti za naprednu analitiku.

BARC (Business Application Research Center) je europska analitičarska i konzultantska tvrtka koja se specijalizirala za područje poslovnog softvera. Njihovo istraživanje pod nazivom „The Planning Survey 20“ najveće je i najopsežnije nezavisno istraživanje softvera za planiranje, a provedeno je od studenog 2019. do veljače 2020. U istraživanju je sudjelovalo 1406 ispitanika te su detaljno analizirana i ocijenjena 23 različita proizvoda trenutačno dostupna na tržištu.

Spomenimo i to kako se IBM našao na poziciji tržišnog lidera i u najnovijem BARC-ovom izvješću pod nazivom “BARC Score: Integrated Planning & Analytics”, koje se temelji na sveukupnim rezultatima iz “The Planning Survey” i “The BI Survey” istraživanja, te brojnih interakcija BARC-ovih analitičara. Prema BARC-u, ovo se izvješće „usredotočuje na tržište planiranja i analitike te analizira snage i izazove svih vodećih proizvođača“, a ono što izdvaja IBM u odnosu na konkurenciju su skalabilnost, fleksibilnost i integriranost cijele palete proizvoda za planiranje i analitiku koja uključuje IBM Planning Analytics powered by TM1, IBM Cognos Analytics, IBM Watson Studio i IBM SPSS.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja prepoznata je na tržištu kao ponuditelj kvalitetnih rješenja iz područja planiranja, izvještavanja i analize podataka baziranih. U svom radu koristi se i IBM proizvodima. Korisnici nas prepoznaju po ponuđenim specifičnim rješenjima, a rezultat toga je suradnja s vodećim  hrvatskim tvrtkama u veleprodaji, maloprodaji, proizvodnji i turizmu. Osim tehnoloških znanja, naši stručnjaci posjeduju i visok nivo domenskih znanja iz spomenutih industrija te u svakom projektu aktivno sudjeluju s korisnicima pri definiciji zahtjeva i postavljanju projekata.

Po čemu je naša tvrtka specifična i koja sve rješenja nudi iz područja planiranja, izvještavanja i analize podataka, pogledajte na linku ➞ https://www.megatrend.com/usluge/poslovna-rjesenja/