Vijesti

BIG Business Innovation nagrada za IBM Cognos Analytics

Josipa Jurić

Na godišnjoj dodjeli nagrada The Business Intelligence Group IBM-ov Cognos Analytics je proglašen pobjednikom u kategoriji BIG Business Innovation za 2019. godinu.

The Business Intelligence Group je organizacija koja od 2012. godine prepoznaje i nagrađuje viziju, kreativnost i upornost kako kompanija tako i pojedinaca širom svijeta. BIG Business Inovation nagrada dodjeljuje se idejama koje mijenjaju način na koji doživljavamo svijet.

Među najistaknutijim prepoznatim inovacijama IBM Cognos Analyticsa je Virtualni Asistent baziran na svakodnevnom govornom jeziku (engl. natural language). Asistent podržava tekstualno bazirane ulazne upite te u kratkom roku pruža uvid u podatke i predlaže korake u analizi istih. Kao sljedeća prepoznata inovacija koja se veže direktno na virtualnog asistenta prepoznat je Data Exploration alat koji na temelju proširene inteligencije (engl. Augmented Intelligence) prepoznaje relacije između podataka te predlaže virtualizacije koje će ih najrelevantnije opisati.

Ova nagrada potvrđuje kako je fokusiranost na dizajn koji se bazira na iskustvu korisnika i korisnikovom istraživanju smjer u kojem treba ići te koliko dodanih vrijednosti takav pristup može donijeti poslovnom svijetu.