Vijesti

ČLANSTVO U ZCI-u

Josipa Jurić

Anđelka Strajher, direktorica tvrtke Megatrend poslovna rješenja, postala je članica gospodarskog savjeta prvog Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativnim sustavima.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, proglasio je 6. studenoga 2015. godine, Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, kao prvi znanstveni centar izvrsnosti u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj.

Naša tvrtka je tako u protekloj godini uz svoje poslovne uspjehe započela i sudjelovanje u povezivanju znanstvene zajednice s gospodarstvom.

Istraživačka jedinica za znanost o podatcima okuplja 49 znanstvenika iz devet suradnih institucija koji se bave teorijom i primjenama ovog važnog područja. Anđelka Strajher je jedna od deset članica gospodarskog savjeta ovog centra, zajedno s uvaženim kolegama iz najboljih hrvatskih tvrtki ovoga područja kao što su Agrokor, Ericsson Nikola Tesla, Equidem, Infodom, Microsoft, mStart, Neos, Oracle i Poslovna Inteligencija.

Misija ove istraživačke jedinice jest postati vodeći istraživački centar u regiji za istraživanje i primjene znanosti o podacima za poboljšanje kvalitete života i poticanje ekonomskog rasta u Hrvatskoj.