Vijesti

DataCentreTRENDs & technologies

Josipa Jurić

U petak, 31.01.2014. je u prostoru zagrebačkog restorana Okrugljak održano predavanje pod nazivom DataCentreTrends & Technologies with Hewlett Pacakard & Megatrend. Predavanje na temu data centra okupilo je velik broj IT stručnjaka i ljudi koji su na neki način povezani s IT tehnologijama ključnima za data centre. Predstavljene teme usko su povezane s tehnologijama velikih svjetskih tvrtki koje isporučuju usluge u IT-ju, a to su HP, VMware i VEEAM i, naravno, tvrtka Megatrend poslovna rješenja.

Središnje predavanje o data centru i virtualnom data centru održao je Renato Telen, voditelj Megatrendovog data centra te cijenjeni stručnjak u IT svijetu. Gospodin Telen je govorio o prednostima za korisnike data centra te o prednostima virtualnog data centra koji je sastavni dio Megatrendovog data centra. Virtualni data centar predstavlja poseban set usluga unutar data centra, koje se kreiraju posebno prema potrebama svakog korisnika. Data centar Megatrend je u pogonu već 10 godina i u tom periodu je svojim korisnicima pružio vrhunsku razinu usluge.

Mitar-Veljko Car, Network Solution Architect iz HP-a, govorio je o HP networking rješenjima za data centre, a gospodin Tomislav Maljković, sistemski inženjer iz Megatrend poslovnih rješenja, je govorio o HP networking uređajima – vatrozidima nove generacije te koliko je važna konfigruacija infrastrukture i koliko ona utječe na sigurnost podataka.

Dejan Grubić, System Engineer iz VMware-a je prikazao kako funkcionira automatizacija i upravljanje virtualnim data centrom te koje su novosti u VMware svijetu.

Davor Mihajlović, sistemski specijalist iz IT tima Megatrend poslovnih rješenja, prezentirao je mogućnosti VEEAM backup rješenja koja osvajaju tržište.

Kako i na koji način u ovom periodu korisnici mogu iskoristiti povoljniju priliku te kupiti neku od usluga Megatrend data centra, iznio je Zoran Zwicker, jedan od glavnih prodavača iz Megatrend grupacije.

Ovim putem zahvaljujemo našim gostima predavačima te pomoći pri organizaciji tvrtkama HP, VMware i VEEAM.

Kako je to izgledalo možete pogledati u galeriji slika.

Vezane vijesti:
liderpress.hr – Data centri tek dolaze
bug.hr – Megatrend poslovna rješenja predstavila trendove