Vijesti

Exasol – pobjednik u konkurenciji „In-Memory Solution of the Year – 2020“

Ivana.Crnoja

Neovisna organizacija „Data Breakthrough“ provodi najznačajniji program koji je osmišljen kako bi prepoznao inovatore u području podatkovne tehnologije, prepoznao najbolje tvrtke, tehnologije i produkte na globalnom tržištu podataka.  Program prepoznaje uspješne vizionare iz cijelog svijeta u različitim kategorijama, uključujući analizu podataka, pohranu velikih količina podataka, poslovnu inteligenciju i mnoge druge. Samo u 2020. godini program je privukao više od 1.200 nominacija kompanija širom svijeta.

Exasol, analitička baza podataka, proglašena je pobjednikom u kategoriji „In-Memory Solution of the Year“  za 2020. godinu, što je ogromno priznanje s obzirom da je konkurencija bila iznimno velika.

Analitička baza podataka tvrtke Exasol nudi snažnu cjelokupnu platformu za obavljanje naprednih analitičkih zadataka na velikoj količini podataka izravno unutar same baze. Platforma je savršen temelj za analizu i izvještavanje sljedeće generacije koja se temelji na umjetnoj inteligenciji (Artificial Intelligence) i strojnom učenju (Machine Learning). Odlikuje se brzim performansama te velikom skalabilnošću, što Exasol čini iznimno prihvatljivim za implementaciju u postojeće okruženje kompanije. Exasol analitička baza se lako integrira sa svim BI alatima (Business Intelligence Tools), omogućujući tvrtkama naprednu vizualizaciju podataka za donošenje brzih i boljih poslovnih odluka, što je imperativ u današnjem poslovanju.

Danas kada je neupitna vrijednost analitike podataka u realnom vremenu, brzina postaje presudan čimbenik, a optimalan način da se postigne željena brzina je obrada podataka u memoriji koju omogućuje Exasol platforma. Funkcionalnosti Exasol baze podataka omogućuju tvrtkama maksimalnu autonomiju i fleksibilnost, istodobno izvlače maksimum iz pohranjenih podataka.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja su ovlašteni partner („Authorized Partner“) u Hrvatskoj za podršku i implementaciju rješenja na Exasol platformi. Njezini certificirani stručnjaci stoje na raspolaganju za dodatne informacije i stručne savjete na adresi poslovna.rjesenja@megatrend.com.

S obzirom da postoji i besplatna verzija baze – Exasol Community Edition, možete zatražiti instalaciju te se sami uvjeriti i provesti testiranje funkcionalnosti. Napominjemo da navedena besplatna verzija sadrži sve funkcionalnosti kao i komercijalna, samo je ograničena na jedan čvor i određeni maksimalni kapacitet podataka. Ukoliko želite realizirati program provjere koncepta (PoC) naši stručnjaci će vam rado pomoći tijekom cijelog projekta.