Vijesti

HIZ dodijelio Plaketu Informatika Milivoju Obradoviću

Josipa Jurić

Hrvatski informatički zbor dodijelio je Milivoju Obradoviću, konzultantu za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Plaketu Informatika za doprinos razvoju poslovne inteligencije. Svečano uručenje godišnjih priznanja Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) održano je tijekom Skupštine 14. svibnja u Zagrebu.

Plaketa se dodjeljuje organizacijama i pojedincima za postignute rezultate u širenju i unapređivanju informatičke djelatnosti. Priznanje prelazi okvire HIZ-a i njezinih članica te već od ustanovljenja (1981. godine) obuhvaća sve informatičke subjekte u Hrvatskoj i šire.

Milivoj Obradović je cijeli svoj radni vijek u informatici. Kroz sve te godine spajao je svoja poslovna znanja s, uvijek izazovnim i dinamičnim, tehnološkim dostignućima. Tijekom 35 godina rada na razvoju i primjeni poslovnih rješenja izgradio je svoj poseban način komunikacije s korisnicima, s kojim dolazi do saznanja o željama i potrebama svake tvrtke, odjela i zaposlenika klijenata s kojima radi, razvija i implementira rješenja.

Unazad 16 godina radi u tvrtki Megatrend poslovna rješenja kao vodeći konzultant za poslovna rješenja. Zadovoljni klijenti, od kojih su neki ne samo klijenti već su postali i prijatelji, sa zadovoljstvom svjedoče o njegovom iznimnom doprinosu hrvatskom IT-u, posebice u području poslovne inteligencije.

U svom radu, osim kontinuiranog praćenja i usavršavanja u IT tehnologijama, Milivoj proučava i primjenjuje specifična poslovna znanja kao i različite tehnike i metode od kojih se posebno ističe Design Thinking kao metodologija izuzetno uspješno primjenjiva u razvoju usluga, proizvoda i rješenja.

Milivoj je u Megatrendu omiljen mentor mladim kolegama i uzor svima s kojima je radio i s kojima radi.