Vijesti

Houston, let’s solve a problem

Josipa Jurić

Slogan je to mladih robotičara koji su se kvalificirali za svjetsko First Lego League natjecanje u Houstonu, koji je najveći STEM događaj za učenike. Megatrendu je iznimno drago što je sponzor 3geared ekipi iz udruge Gradionica koja će jedina zastupati Hrvatsku na ovom multidisciplinarnom natjecanju koje zahtijeva vještine iz robotike, znanstvenog istraživanja, timskog rada i poduzetništva. Želimo im odličan plasman, ali prije svega nova iskustva, poznanstva i vještine. Megatrend je geared up za navijanje!

Pisat ćemo još o impresivnosti ovih učenika, njihove udruge i neustrašivom voditelju Ivanu Deckeru, ali zasad vas možemo pozvati da ukoliko i vaši maleni i nešto veći imaju slične afinitete, Gradionica tradicionalno organizira radionice za vrijeme proljetnih praznika. Više informacija možete naći na linku.

Robotička sila je jaka u Megatrendu

Važnost i uživanciju koju STEM aktivnosti mogu pružiti mladim naraštajima višestruko je prisutna u Megatrendu. Jurica Levak, naš IT Solutions Specialist dvostruki je predsjednik informatike i robotike na zabavan način u Velikoj Gorici – vodi informatički klub VEL_IK te je predsjednik i Zajednice tehničke kulture Velike Gorice. Uspješno već regrutira predavače iz Megatrendovih redova te je tako i kolega Goran Potnar na opću radost malaca počeo predavati Fischertechnik robotiku.

Nedavno su mali inovatori i veliki mentori dobili nagradu za najbolji projekt u Europi na globalnom micro:bit natjecanju. Izumili su kičmo:bit – pomagalo koje zvučnim i vizualnim signalima upozorava dijete na nepravilno držanje. Izum je za male i velike i sigurni smo da ga želite isprobati upravo sad ako ste za kompom u uredu. Do komercijalne proizvodnje pročitajte više o velikogoričkim malim inovatorima.