Vijesti

ICT 2015 Lisabon

Josipa Jurić

Anđelka Strajher, predsjednica uprave, Boris Stipetić, voditelj odjela tehnoloških rješenja i Renato Telen, voditelj data centra, iz naše tvrtke sudjelovali su na konferenciji ICT 2015 Innovate, Transform, Connect. Konferencija se održavala u Lisabonu od 20. do 22. listopada 2015. u sklopu inicijative Digital agenda for Europe u organizaciji Europske komisije.

U tri dana održavanja naši predstavnici su prisustvovali mnogim zanimljivim predavanjima i panelima s posebnim naglaskom na nova istraživanja i razvoj u ICT industriji.

Digitalna ekonomija je svojim napretkom u zadnjih nekoliko godina promijenila svijet – napretkom u medicinskim dijagnosticiranjima, predviđanjima automobilskih nesreća, poplava, ozljeda, u vidu pomoći starijim ljudima, djeci ili osobama s posebnim potrebama, zaštiti okoliša, kreiranjem inovativnih materijala… Europska komisija je uvidjela kako digitalizacija omogućava bolji život za stanovnike i gospodarstvo. Na ovom događanju predstavljena su najnovija dostignuća iz područja nove ekonomije koja nam se svakodnevno mijenja pred očima, koja je redizajnirana upotrebom podataka, clouda, 5G i Internet od Things-a…

Digitalizacija koja je danas prisutna stvorila nam je novu era poduzetništva, a na ovoj konferenciji veliki je naglasak stavljen na žensko poduzetništvo o kojem je održan i okrugli stol.

Više o konferenciji možete pogledati na: ICT 2015 Lisabon

Video zapisi dijelova ove korisne konferencije nalaze se na: ICT 2015 Lisabon – Youtube