Vijesti

Informacija: valuta budućnosti

Josipa Jurić

22. rujna u kinu Europa u Zagrebu održan je osmi po redu Mreža Smart Day pod nazivom Informacija: valuta budućnosti na kojem je kao partner sudjelovala tvrtka Megatrend poslovna rješenja.

Uvodnu prezentaciju održao je Mario Jurić, voditelj Odjela poslovnih rješenja u tvrtci Megatrend poslovna rješenja na kojoj je predstavio važnost valjane i točne informacije u svakodnevnom poslovanju i ukazao na nove trendove iz područja poslovne analitike.

Nakon prezentacije uslijedio je okrugli stol na kojem su sudjelovali ugledni stručnjaci iz hrvatskog IT sektora – Jasna Vujnović, izvršni direktor za javni sektor u IN2, Ante Laušić, član uprave mStarta, Hrvoje Somun, predsjednik uprave APIS IT te Damir Zec, direktor IBM Hrvatska. Panelisti su iznijeli svoja iskustva u radu s informacijama i potkrijepili ih primjerima iz hrvatskog javnog i privatnog sektora, poslovne inteligencije, big date i clouda. Svi panelisti i moderator okruglog stola Mario Jurić su se složili kako Hrvatskoj nedostaje visokokvalificiranih stručnjaka i da visokoškolske institucije trebaju uvidjeti značaj potrebe za novim znanjima i tome prilagoditi obrazovni program.

Više o zaključcima panelista pročitajte na Mreža Smart Day 8: Rat velikim podacima