Vijesti

ISO 20000

Josipa Jurić

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja stekla je certifikat ISO 20000:2011. Ova norma potvrda je da tvrtka u svom poslovanju zadovoljava najvišu kvalitetu i upravlja na jasno definirane načine.

Ovo je treća norma koju je tvrtka implementirala, a koja je harmonizirana s normama sustava upravljanja ISO 9001 i ISO 27001 koje tvrtka od ranije primjenjuje u svom poslovanju.

Certifikat ISO 20000 je svjetski priznata norma za Sustave upravljanja uslugama u informacijskim tehnologijama dizajniran na način da uvjetuje dosljednost u upravljanju IT uslugama i infrastrukturom, bilo unutarnjoj ili vanjskoj, u korist zaposlenika i klijenata. Krajnji je cilj učinkovito upravljanje IT uslugama. Norma se temelji na ključnim procesima u rasponu od izvještavanja o izvršenju pojedinih usluga, budžetiranju i računovodstvu za IT usluge, do informacijske sigurnosti, upravljanju dobavljačima, incidentima, te upravljanju procesom izmjena i isporuke postojećih i novih usluga.

Ovim standardom naša tvrtka je dobila potvrdu ispunjavanja preporučenih međunarodnih preduvjeta koji potvrđuju konzistentnost u pružanju informacijskih usluga i pridružila se malom broju hrvatskih tvrtki koje posjeduju ovaj certifikat.

ISO20000