Vijesti

Kako računalni vide ide u kupovinu na AI2Future

Josipa Jurić

13. i 14. listopada 2022. u Zagrebu se održava AI2FUTURE konferencija, najvažniji event godine AI industrije u Hrvatskoj. Konferencija u organizaciji CroAI Croatian AI Associationa donosi nove strategije, ideje, trendove i okuplja one koji grade inovativne projekte temeljene na AI tehnologiji.

Kao predavač ove godine sudjeluje naš Robert Jambrečić, Machine Learning Engineer, koji će vas upoznati kako računalni vide ide u kupovinu. Robert će predstaviti sustav za vizualno prepoznavanje proizvoda na policama koji razvijamo u suradnji sa stručnjacima s Fakulteta Elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.

Saznajte više o projektu detekcije artikala u trgovinama, ali i detekciju dodatnih informacija o proizvodima poput polica, praznih mjesta na policama, oznake s cijenama, iznose cijena i druge.

Robert će prisutne upoznati s dubokim neuronskim mrežama koje su se pokazale pravim alatom za ove zadatke, no uz neke vrlo specifične izmjene popularnih arhitektura. Kombinirajući dugogodišnje iskustvo u industriji i inovativne pristupe, Megatrend i FER stvorili su savršen tim za svladavanje ovih izazova.

Vidimo se na AI2Future!