Vijesti

Konferencija o obiteljskim tvrtkama

Josipa Jurić

18. veljače 2016. u Zagrebu je održana sedma po redu konferencija ”Budućnost obiteljskih tvrtki” u organizaciji časopisa Lider. Glavna tema ovogodišnje 7. konferencije je ”Ostaviti biznis nasljednicima ili ga prodati?”

Konferencija promiče pozitivnu ulogu obiteljskih tvrtki i pruža odgovore na najvažnija pitanja s kojima se danas obiteljske tvrtke susreću. Obiteljske tvrtke čine vrlo važan i neizbježan faktor gospodarstva svake zemlje. Pretpostavka je da u Hrvatskoj više od 50% zaposlenih proizlazi iz takvih obiteljskih tvrtki.

Direktorica Megatrend poslovnih rješenja Anđelka Strajher sudjelovala je na ovoj konferenciji u sklopu okruglog stola Ostaviti biznis nasljednicima ili ga prodati te ispričala da u IT-u stalno treba razmišljati o izlaznim strategijama jer je to specifična branša, objasnila je kako su u Megatrendu neke dijelove poslovanja prodali na vrijeme, neke prekasno, a pokušali su i sa zaposlenjem vanjskog menadžmenta koji se pokazao neuspješnim. Nada se da će u roku od tri godine odlučiti o izlaznoj strategiji, odnosno hoće li prodati firmu, naći partnera ili ostaviti sinu. Poručila je kako bi ispod tržišne cijene prodala tvrtku nekom od svojih radnika jer je emocionalno vezana uz nju i ne može gledati samo za novac.

Na linkovima niže možete pročitati saznati više o održanoj konferenciji te pročitati sažetke cijele konferencije.

Više o konferenciji

Sažeci konferencije