Vijesti

Megatrend predstavio aktualne projekte na Power of Data konferenciji

Josipa Jurić

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja održala je 20. svibnja 2022. godine u Zagrebu svoju tradicionalnu konferenciju Power of Data Spring 2022. Na konferenciji su predstavljeni aktualni projekti tvrtke iz domene razvoja aplikacija, umjetne inteligencije i upravljanja velikim količinama podataka.

Konferencijski dio započeo je presjekom tvrtkinog poslovanja u turbulentnoj 2021. godini kada je dio Megatrend poslovnih rješenja odvojen u zasebnu tvrtku Data Target i preuzet od strane IT tvrtke Comping. Anđelka Strajher, predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja, sudionike je upoznala s projektima na kojima je tvrtka radila zadnjih godinu dana – od razvoja vlastitih aplikacija i rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji do specijaliziranih baza za strojno i duboko učenje i platformi za upravljanje podacima.

Berislav Sokač, poslovni suradnik Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je tvrtkinu vlastito razvijenu aplikaciju Hospitality Insights koja gostima omogućuje korištenje anketa o zadovoljstvu (During the stay & Post stay), a menadžmentu prikupljanje, obradu i efikasno korištenje informacija te kreiranje internih checklista za brže i lakše izvršavanje redovnih zadataka zaposlenicima. Berislav je prikazao mogućnosti aplikacije te izvještaje pomoću kojih menadžment u stvarnom vremenu lako uočava trendove i eventualne probleme (Net Promotor Score, Customer Satisfaction Score). Na konferenciji je od strane stručnog razvojnog tima pokazan i demo korištenja aplikacije, tako da su se okupljeni mogli iz prve ruke uvjeriti u jednostavnost korištenja i brzinu uvida u pametne izvještaje.  

Kako korištenjem umjetne inteligencije i računalne obrade prirodnog jezika do sigurnijeg Interneta saznali smo od Domagoja Marića, voditelja odjela za podatkovnu znanost iz Megatrend poslovnih rješenja. U sklopu Domagojevog izlaganja saznali smo više o problematikama detekcija phishing napada i kako će nam u tome uskoro moći pomoći Megatrendovo Phishing rješenje koje se razvija na hrvatskom jeziku.

Renato Telen, CTO Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je IBM Cloud Pak for Data integriranu platformu za prikupljanje, obradu i analizu podataka u tvrtkama. Renato je istaknuo kako danas svaka tvrtka postaje podatkovna tvrtka, te upoznao sudionike s IBM-ovom platformom koja omogućava tvrtkama da bolje integriraju i angažiraju sve podatke za bolje poslovne rezultate.

Ukoliko ste propustili ovo izdanje Power of Data konferencije uživo sve snimke predavanja možete pogledati na Megatrendovom YouTube kanalu.

Za sva vaša dodatna pitanja oko tema konferencije slobodno se obratite Megatrendovim stručnjacima.