Vijesti

Megatrend slavi 30 godina umjetnosti IT-ja

Josipa Jurić

Davne 1989. godine osnovan je Megatrend d.o.o.

I prošli smo sve – od širenja i restrukturiranja, partnerstva s tehnološkim divovima, nagrada, natjecanja i razvoja vlastitih rješenja pa do klasičnih izazova poslovanja i strateških smjerova. Ali uvijek uporni.

Zasad:) još mali korak za čovječanstvo, ali ogroman za sve nas koji smo u ovih 30 godina proveli u iznimno uzbudljivoj, inovativnoj i nepredvidljivoj branši koja nam je našim iskustvom i radom otvorila vrata velikih promjena za naše suradnike i klijente. Drago nam je da smo odabrali ovaj put i što smo spoznali jednaku vrijednost postignuća i grešaka.

Obično kad se približavaju okrugli rođendani, tada se i svi mi malo više okrenemo prisjećanju i sve kao da ima malo veće značenje. Shvatimo da ipak nismo bili samo nošeni protokom vremena, već da smo naučili dosta toga i da sagledavamo širu sliku poslovanja, našeg i naših klijenata, vođeni iskustvom, ali i novim tehnologijama koje nam kontinuirano omogućavaju svježinu pristupa.

 

Prođite s nama našu povijest, možda vas nostalgično podsjeti i na vaš put 

Kroz godine smo shvatili da je tehnologija (i znanost u pozadini) značajnije usporediva s izvorima kreacije u umjetnosti – da se zapravo bavimo savladavanjem vidljivog svijeta tako da nepravilne oblike svodimo na pravilne, prirodne oblike ekonomiziramo u geometrijske. Što je za nekog kubizam, za nas je strukturiranje Big Data-e i razvijanje AI-ja. Ali odgovornost je jednaka – omogućiti i nadahnuti novu perspektivu gledanja. To nam je cilj i za sljedećih 30 godina.

A sada – tulum! Odnosno, naša verzija tuluma 🙂

Uobičajeno je da tvrtka povodom svojih obljetnica napravi kakvu čajanku, večeru, žurku, pijanku… I nakon pomnog razmišljanja došli smo do odluke da ćemo ove godine, za ovu obljetnicu, radije podebljati naša darivanja udrugama kojima su sredstva puno potrebnija nego što svima nama treba još jedan domjenak. Bit će ih ove godine zasigurno dosta, podružit ćemo se i razveseliti, ali isto tako vas pozivamo da razveselite svoj duh čarolijom darivanja. Mi ćemo vam dati informacije i brojeve računa udruga na našem popisu, možda i vas nadahnu na tulum darivanja:

 

Klub roditelja nedonoščadi PALČIĆI

Samo zato što su dječica uranila na ovaj svijet, ne mora značiti da ih on nije spreman objeručke prihvatiti. Naša djeca zaslužuje početak u boljim uvjetima. Uložimo u naprednije uređaje i omogućimo da 3-4 mjeseca borbe novorođenčeta rezultiraju pravom šansom za život.

Pridružite nam se u donacijama za opremu odjela neonatologije u Petrovoj bolnici.

Podaci za uplatu: IBAN: HR7024070001100658569

 

SOS Dječje selo Hrvatska

Obitelj nije samo krvno srodstvo. Obitelj se mjeri ljubavlju. SOS Dječje Selo Hrvatska je posvećena zajednica koja se brine za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju.

Omogućimo našoj djeci sretno djetinjstvo.

Podaci za uplatu: IBAN: HR5624020061100071558

 

Informatičkom klubu “VEL_IK”

Već 19 godina klub omogućuje besplatne radionice robotike i programiranja djeci na području Velike Gorice, kao i sudjelovanje na mnogobrojnim natjecanjima. Entuzijastični predsjednik te neki od voditelja STEM radionica za mlade su i zaposlenici Megatrenda, što nam je iznimno drago, jer, ne samo da predvode trenutnu tehnološku revoluciju, već odgajaju i buduće tehnološke revolucionare.

Podaci za uplatu: IBAN: HR3723600001101459051

 

Institutu za razvoj i inovativnost mladih Croatian Makers

Najveći  izvannastavni STEM program u Europi s dosegom od više od 150 000 djece samo u Hrvatskoj omogućava prijeko potrebne vještine, ali i zabavu kroz učenje za buduće generacije. Ove godine je OŠ Gustava Krkleca s dva tima ostvarila zavidne rezultate na MakeX European Openu, naprednom natjecanju u edukacijskoj robotici te su dobili pozivnice za  svjetsko natjecanje u Kini. No, nažalost, sredstva su bila moguća samo za jedan tim. Tu smo se mi uključili jer smo željeli da oba tima podjednako iskuse kako se njihov trud uvijek isplati.

Pridružite nam se i omogućite mladim robotičarima vrijedna iskustva.

Podaci za uplatu: IBAN: HR5124020061100717959

 

Hvala vam na vjernom i dugotrajnom poslovnom prijateljstvu.

Krenimo hrabro u sljedećih 30 godina.