Vijesti

Megatrendov AI pomogao u odabiru fotografija za izložbu

Josipa Jurić

Danas se u Zagrebu se otvara izložba EMPTYSCAPES – rezultat putopisa Kronike globalnog zatopljenja: Episode II, hrvatskog putopisca Olega Maštruka. Ideja serijala Kronike globalnog zatopljenja obilazak je mjesta koja su najpogođenija dosadašnjim promjenama životnih uvjeta izazvanih klimom, , i reportaža s mnoštvom osobnih dojmova. Plan projekta za Episode II bio je putopis s lokacija ugroženih podizanjem razine mora u pet zemalja Kariba: Dominikanska Republika, Turks and Caicos, Bahami, Panama i Kolumbija.     

Odabir fotografija za ovu izložbu jedinstven je po tome što je na njega utjecala umjetna inteligencija – algoritam odabira fotografija razvijen u suradnji s tvrtkom Megatrend poslovna rješenja. Ponosni smo što je naš AI po prvi put pomogao odabrati fotografije za izložbu!

“Nisam uvijek slušao AI, ali sam ga konzultirao. Proces rada s AI-jem bio je jako poučan i zabavan i očekujem da će ga fotografi često koristiti u budućnosti.” – naglasio je Oleg Maštruko, autor izložbe.

Izložba je postavljena na otvorenom prostoru, pored Veleučilišta Algebra, na pročelju zgrade na adresi Vukasovićeva 3, na zgradi HKS. Izložba je dostupna 24 sata dnevno, do kraja veljače.

Posjetite izložbu i uživajte u umjetnosti!