Vijesti

MPR i Girls in ICT Day

Josipa Jurić

Međunarodni dan djevojaka u ICT-u, obilježen je u četvrtak, 27. travnja, u Zagrebu, a središnji događaj – okrugli stol na temu „Digitalno mi dobro stoji – važnost edukacije od najranije dobi“, organizirala je i ove godine Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao nositelj programa obilježavanja u Republici Hrvatskoj.

Megatrend poslovna rješenja, kao tvrtka koja podržava djevojke i žene u ICT-u,  sudjelovala su na ovogodišnjem događanju putem predstavnice na okruglom stolu – predsjednice uprave Anđelke Strajher.

Girls in ICT Day okupio je neke od uspješnih poslovnih žena hrvatskog ICT sektora te renomirane stručnjakinje i predstavnice akademske zajednice, a raspravljalo se o važnosti edukacije za popularizaciju ovog sektora, koja treba započeti još od najranije dobi, kako kroz obrazovni sustav tako i kroz različite dodatne izvannastavne aktivnosti. Tijekom rasprave poseban naglasak je stavljen na ulogu industrije u promicanju ICT sektora među mladima te su istaknute smjernice što društvo općenito može napraviti kako bi potaknulo mlade (djevojke) da kao svoj profesionalni poziv odaberu karijeru u ICT sektoru.