Vijesti

MPR na Data Science Economy konferenciji

Josipa Jurić

Četvrtu godinu zaredom, 16. i 17.5. na jednom mjestu u Zagrebu, u KRAŠ Auditoriumu na Data Science Economy konferenciji, okupilo se više od 30 stranih i domaćih stručnjaka koji su kroz praktične primjere i radionice prikazali kako stvarati vrijednost i nove poslovne modele temeljene na podacima (Big Data).

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja jedan je ovogodišnjih organizacijskih partnera ove konferencije koja je okupila oko 250 sudionika.

Sve što je potrebno da započnete s primjenom Data Scienca u vašem poslovanju imali ste prilike saznati na predavanju “How to start and scale with Data Science” koje je održao Mario Jurić, voditelj Big Data & Data Science tima iz Megatrend poslovnih rješenja. Osim korisnih savjeta, Mario je sudionike i upoznao s nekim od alata koje olakšavaju život podatkovnih znanstvenika.

Uvid u computer vision – najbrže rastuće područje primjene AI-ja sudionici su imali prilike dobiti na radionici Marka Dobrinića pod nazivom ”Developing real world applications with computer vision”. Marko je sudionicima na toj hands-on radionici na stvarnom primjeru pomoći IBM PowerAI Vision programa pokazao kako primijeniti računalni vid, odnosno prepoznavanje predmeta te klasifikaciju slika u raznim poslovnim situacijama!

Više o konferenciji i predavanjima saznajte na konferencijskoj web stranici.