Vijesti

MPR predstavio primjenu umjetne inteligencije na Supply Chain Summitu

Josipa Jurić

16. svibnja 2019. u Zagrebu uspješno je održan 8. Supply Chain Summit, već tradicionalna konferencija o distribuciji i logistici koju su ove godine organizirali InStore magazin i tvrtka Logiko. Tema ovogodišnje konferencije bile su inovacije i nove tehnologije u logistici i SCM-u, a stručni govornici i raznovrsna predavanja posjetiteljima su pružili pogled u budućnost i predvidjeli takozvanu FUTURE 4.0.

Megatrend poslovna rješenja su kao sponzor podržavala Supply Chain Summit.

Mnogobrojni predsjednici uprava, poduzetnici, rukovoditelji opskrbnih lanaca, logistike i distribucije, direktori i voditelji nabave i operacija te ostali profesionalci u logistici saznali su kako smanjiti troškove kroz optimizaciju procesa, ostvariti bolji cash-flow kroz pametno upravljanje asortimanom, naručivanjem i zalihama te kvalitetnije i efikasnije rješavati probleme u lancu opskrbe i distribucije.

Ante Laušić, član uprave Megatrend poslovnih rješenja održao je na konferenciji predavanje pod nazivom Primjena umjetne inteligencije u unaprjeđenju lanca opskrbe.

[quote align=”center” color=”#999999″]”Procjene govore da se godišnje ulaže 30 – 40 milijardi USD na razvoj umjetne inteligencije na godišnjoj razini. Također, svi drugi pokazatelji nam ukazuju na to da je umjetna inteligencija tehnologija koja će imati veliki utjecaj na naš život i poslovanje u godinama koje slijede. Vrijeme je da počnemo razmišljati kako tu tehnologiju uključiti u svoje poslovanje” istaknuo je Ante Laušić na  izlaganju o primjeni AI tehnologije za unaprjeđenje lanca opskrbe na Supply Chain Summitu u Zagrebu.[/quote]

„Danas smo u fazi gdje je umjetna inteligencija zahvaljujući tehnološkom napretku došla do te razine da možemo aktivno upotrebljavati za unapređenje našeg poslovanja. Tehnologija je tu i više nije toliko skupa – postala je dostupna. Važno je samo pronaći pravi use case i iskoristiti ju. Use caseovi su zaista raznoliki – od predikcija u smislu predviđanja potražnje i kapaciteta, do razno-raznih optimizacija i korištenja prirodnog jezika u komunikaciji sa sustavima, računalnog vida do autonomnih vozila. Sama konferencija je bila vrlo dobra, vrlo zanimljiva i predavanjima je obuhvatila raznolika predavanja. Vidio sam dosta poznatih kolega što mi je uvijek drago. Vrlo je korisna jer smo imali priliku čuti dosta informacija vezanih uz tehnologiju što je vrlo važno jer je logistika, tj. operations uvijek bio jedan jako tehnološki orijentiran dio tako da sve pohvale organizatorima“ zaključio je Ante Laušić nakon održane konferencije.