Vijesti

Nagrada poduzetnice godine

Josipa Jurić

Naša predsjednica uprave, Anđelka Strajher, bila je nominirana za nagradu poduzetnice godine u kategoriji Inspirativna poduzetnica prema izboru mreže poslovnih žena Women in Adria.

Dodjelu nagrada organizirali su mreža poslovnih žena Women in Adria, Razvojna agencija Zagreb i Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Generalni sponzor bio je Privredna banka Zagreb.

Svečana dodjela nagrada održana je u Zagrebu 19. studenog na Svjetski dan poduzetnica.

Nagrade se dodjeljivale u tri kategorije: Start-up poduzetnica godine, Inspirativna poduzetnica godine i Mikro poduzetnica godine.

Inspirativnom poduzetnicom godine proglašena je Katica Hauptfeld, čija je tvrtka Katarina-line iz Opatije jedna od pet najuspješnijih hrvatskih turističkih agencija. Najboljom u kategoriji Mikro poduzetnice proglašena je Elizabeta Planinić, koja u Zagrebu vodi tvrtku Greca Centar te obrt Čuvar sjećanja.

Žensko poduzetništvo u Hrvatskoj bilježi rast u posljednjih 15 godina. Žene su danas vlasnice 30 posto tvrtki i obrta dok je 2001. godine njihov udio u hrvatskom poduzetništvu iznosio svega 8 posto. S ciljem unapređenja poduzetničke klime za poduzetnice pokrenuta je i ova dodjela nagrada.

Više o događaju i nagradama možete vidjeti na: Najbolje hrvatske poduzetnice

Čestitamo svim našim poduzetnicama!