Vijesti

Nova suradnja Megatrenda i Lumen Data Science natjecanja

Josipa Jurić

U petak 20.01. u Studentskom centru u Zagrebu otvoreno je studentsko natjecanje u analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja u organizaciji udruge eStudent – LUMEN Data Science.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja i ove je godine jedan od partnera ovog studentskog natjecanja. Domagoj Marić, Data Science & AI Team Lead iz Megatrend poslovnih rješenja, sudjelovao je na panel raspravi i predstavljanju nagradnog zadatka studentima.

LUMEN Data Science edukativno je studentsko natjecanje u rješavanju i dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Nasljednik je Mozgala te je najveće takvo studentsko natjecanje u Hrvatskoj. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije, a one najbolje također očekuju vrijedne nagrade.

Ovo natjecanje svakako je sjajna prilika za studente za stjecanje novih praktičnih znanja, usavršavanja rada u timu i povezivanja s partnerskim poduzećima. Prijave na natjecanje moguće su do 3.2.2023.

Za više informacija o svakom LUMEN Data Science natjecanju posjetite službenu web stranicu.