Vijesti

Nove funkcionalnosti poslovne analitike

Josipa Jurić

Ovaj događaj održan je 28.03.2014. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a glavna tema događaja bila je poslovna analitika koje je postala nezaobilazan dio poslovanja u velikim, srednjim i manjim tvrtkama.

Događaju su prisustvovali stručnjaci iz odjela BI-ja, Kontrolinga i IT-ja poznatih hrvatskih tvrtki, raznih industrija i gotovo svih veličina. Odaziv postojećih i potencijalnih korisnika bio je veći nego do sada i možemo zaključiti da je tema poslovne analitike sve značajnija našim poslovnim subjektima.
Na događaju je bilo riječi o What if analizama: o poslovnim aspektima ovog tipa analiza i zašto su važne.

Prikazali smo u kom smjeru ide razvoj IBM BI tehnologije, govorili smo o IBM Cognos TM1 kao cjelovitom rješenju te o IBM Cognos Expressu, rješenju pogodnom i za manje tvrtke.

Bilo je riječi o Scorecardingu te o novom načinu na koji je scorecarding ugrađen u BI Cognos tehnologiju kao i o Dynamic cubes, tehnologiji koja omogućuje izvođenje ad-hoc analize nad velikim volumenom podataka.

Spomenute teme prikazali su naši kolege, stručnjaci u BI području i sjajni predavači; Milivoj Obradović, Vinko Cippico i Mario Jurić.