Vijesti

Održan Mreža Smart Day: Small Data Challenge

Josipa Jurić

U srijedu, 19. rujna 2018. godine održan je dvadeset i četvrti po redu Mreža Smart Day pod nazivom Small Data Challenge, u prostorima HUB385 u Zagrebu u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja i časopisa Mreže, koji je okupio sve zainteresirane za temu što su zapravo ogromne količine podataka u hrvatskom okviru, što su mali projekti, a što je zbilja veliko kod nas.

Milivoj Obradović, konzultant za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja u uvodnom je predavanju dao uvid u izazov malih podataka te pojasnio s kakvim se malim količinama podataka u svakodnevnom poslovanju najčešće se susrećemo.

Na događanju je održan okrugli stol na kojem se raspravljalo o Big i Small Data. U zanimljivoj raspravi, u kojoj su sudjelovali Draženko Kopljar, PBZ d.d., član Uprave; Irena Kovačević, RBA d.d., Director of Business Intelligence; Ante Laušić, Megatrend poslovna rješenja, član Uprave; te Goran Pavlović, direktor Inina Sektora informatičkih servisa, Plavog Tima i Društva Top Računovodstvo Servisi. Panel diskusija koju je moderirao glavni urednik Mreže Oleg Maštruko. Više o zaključcima s panela pročitajte na linku.