Vijesti

Održan Mreža Smart Day: Je li AI ispunio očekivanja?

Josipa Jurić

U srijedu 15. rujna 2021. godine održan je 32. po redu Mreža Smart Day pod nazivom Je li AI ispunio očekivanja? u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja i časopisa Mreža.

Uvodnu prezentaciju održao je Mario Jurić, voditelj odjela razvoja Megatrend poslovnih rješenja. U sklopu svog izlaganja upoznao je sudionike s umjetnom inteligencijom – područjem računalnih znanosti u kojem su zadnjih godina napravljeni najveći pomaci, no prikazao i zašto velika očekivanja od nje često na kraju nisu ostvarena.

Na događanju je održan okrugli stol, a u zanimljivoj raspravi o izazovima primjene umjetne inteligencije i njezinim stvarnim mogućnostima, kao i o ostvarenju očekivanja koja se pred nju stavljaju su sudjelovali Aco Momčilović, Global AI Ethics Co director i cofounder; Ognjen Bagatin, suvlasnik Poliklinike Bagatin; Siniša Varga, savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije, bivši ministar; te Mario Jurić, voditelj odjela razvoja, Megatrend poslovna rješenja. Panel diskusiju moderirao je glavni urednik Mreže Oleg Maštruko.

Više o zanimljivim zaključcima s panela pročitajte u reportaži časopisa Mreža.