Vijesti

Održana Power9 radionica

Josipa Jurić

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja održala je 28. studenog radionicu pod nazivom IBM Power9 The best Oracle server. Na radionici je Alain Cyr (Global Competitive Sales), stručnjak za IBM Power servere iz IBM-ovog klijentskog centra iz Montpelliera, predstavio inovativnu tehnologiju i najveće prednosti Power9 servera. Poseban osvrt napravljen je na nadolazeće trendove, OpenPower konzorcij, private cloud sustave i unikatne AI mogućnosti. Glavni naglasak radionice je bio na korištenju Oracle baza podataka na Power9 platformi. Kombinacija Oracle/Power9 donosi ekstremne prednosti u performansama i ukupnoj cijeni posjedovanja što je zorno i detaljno prikazano (dokazano) brojnim primjerima iz prakse renomiranih svjetskih korisnika.

Odaziv na radionicu je bio iznad svih očekivanja. Radionici je prisustvovalo 20 korisnika, većinom iskusnih Oracle korisnika, te je potaknula zanimljivu stručnu diskusiju i razmjenu iskustava.

Megatrend poslovna rješenja redovito koriste IBM Client Demo center (https://www.ibm.com/ibm/clientcenter/montpellier/index.shtml) kako bi korisnicima omogućili jednostavan dostup do testiranja i upoznavanja novih tehnologija i rješenja. Moguće je organizirati dedicirane testne, migracijske i pokusne sustave za sve potrebe korisnika.