Vijesti

Održano događanje Partnering with Ideas

Josipa Jurić

Megatrend poslovna rješenja održala su u petak, 16. ožujka, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, tradicionalno BI događanje pod nazivom Partnering with Ideas. Oko 70 sudionika nazočilo je zanimljivim predavanjima iz područja poslovne analitike i planiranja te predstavljanju novih ideja za poboljšanje postojećih sustava za poslovnu analitiku.

Danko Sabolović, poslovni savjetnik za računovodstvo i financije i Josip Spajić, konzultant za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, održali su predavanje IBM Cognos & IBCS® – Budućnost poslovne komunikacije. U sklopu predavanja objasnili su važnost poslovnih izvještaja koji prenose jasnu poruku krajnjem korisniku te predstavili novi alat za poslovno izvještavanje koji je razvila tvrtka Megatrend poslovna rješenja unutar IBM Cognos izvještajnog sustava prema smjernicama najmodernijeg standarda za poslovnu komunikaciju – IBCS® standarda.

Jelena Škalec, Analytics Technical Sales iz IBM-a, predstavila je u sklopu predavanja Watson Analytics: Get business insights in minutes mogućnosti koje kognitivna rješenja bazirana na IBM-ovom superračunalu Watson mogu donijeti poslovnim analitičarima te prikazala prednosti i jednostavnost korištenja na demo primjerima.

Sanja Terziev, konzultantica za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, prenijela je dio svojeg bogatog iskustva s nekih od najvažnijih projekata iz sfere poslovnog planiranja u predavanju Planiranje je uvijek u modi. Uz najnovije modne trendove, saznali smo i najnovije trendove alata iz svijeta planiranja.

Prezentacijski dio ovog događanja zaključio je Marko Dobrinić, konzultant za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, svojim predavanjem Optimizacija poslovanja. Objasnio je brojne primjene optimizacije koji se mogu naći u gotovo svim područjima poslovanja te istaknuo uspješna poduzeća koja su svoju kompetitivnu prednost postigla uspješno optimizaciju u svom poslovanju.