Vijesti

Održano predavanje na IBM Analytics University 2018

Josipa Jurić

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja sudjelovala je na IBM Analytics University koji se održao od 17. do 20. rujna u Stockholmu.

IBM Analytics University je najveće događanje u Europi iz područja IBM Analyticsa koje je okupilo poslovne korisnike i tehničke stručnjake na više od stotinu predavanja i radionica na kojima se iz prve ruke moglo saznati više novosti o IBM-ovim proizvodima, novitetima, trendovima kao i savjete o razvoju poslovnih rješenja.

Đorđe Stojić, konzultant za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, održao je na ovoj konferenciji predavanje pod nazivom Guided Self-Service: Sandbox For Success. U zanimljivom izlaganju Đorđe je na stvarnom primjeru alata IBM Cognos Analytics pokazao kako analitičari i drugi korisnici koji imaju tehničke vještine stvaraju vlastite ad hoc analize i izvještaje. Te analize često obuhvaćaju puno područja odjednom ili zahtijevaju naprednije tehničko znanje alata te specifično znanje o procesima na niskim razinama koji upravitelji viših razina ne posjeduju. Đorđe je predstavio kako se u tom slučaju može uspješno koristiti metoda Guided Self-Service (engl. vođeno samoposluživanje) s prethodno napravljenim naprednim, visokointeraktivnim izvješćem ili nadzornom pločom koja korisnicima omogućava brzo i jednostavno dobivanje uvida u određena područja od interesa ili služi kao alat za istraživanje podataka.