Vijesti

Predviđanja Ivane Bošković za VIDI CEO Tech Predictions

Josipa Jurić

VIDI CEO Tech Predictions za 2023. godinu

Početak godine pravo je vrijeme da se inspiriramo najnovijim tehnološkim trendovima koji nas očekuju.  

Tehnološki magazin VIDI u svom novom broju donosi svoju već tradicionalnu temu predviđanja tehnoloških trendova VIDI CEO Tech Predictions.

Ivana Bošković, CEO Megatrend poslovnih rješenja, dala je svoje previđanje za tehnološku 2023. godinu. Za koje trendove smatra da će obilježiti područje razvoja digitalnih rješenja i softvera u 2023. godini i kako će se to odraziti na specifična područja za koja Megatrend pruža rješenja saznajte u Ivaninoj izjavi.   

,,Zadnjih par godina mogli smo svjedočiti velikom porastu primjene umjetne inteligencije, bilo u poboljšanju poslovnih procesa ili svakodnevnog života u obliku raznih digitalnih rješenja. Isto tako u Megatrendu već nekoliko godina djelujemo u tom području, izrađivanjem raznih softverskih rješenja koja ispod haube iskorištavaju tehnologije računalnog vida i obrade prirodnog jezika.

Ono što je relativno nedavno iznimno dobilo na važnosti je kombinacija navedena dva polja, poput primjerice generiranja vizualnih podataka pomoću tekstualnih smjernica. Ovakva kombinacija trenutno ima većinom zabavnu primjenu, ali nam odlično pokazuje u kojem smjeru ide razvoj umjetne inteligencije i koju razinu mogućnosti možemo očekivati u bliskoj budućnosti.”

Ivana Bošković, CEO Megatrend poslovnih rješenja, za VIDI CEO Tech Predictions
Ivana Bošković, CEO Megatrend poslovna rješenja

Predviđanja ostalih lidera uspješnih hrvatskih tehnoloških tvrtki i što to oni vide na svom poslovnom horizontu kao opasnost, a što kao priliku pročitajte u članku Što predviđaju hrvatski tech lideri.