Vijesti

Projekt računalnog vida predstavljen na AI2Future

Josipa Jurić

AI2Future konferencija, najvažniji event godine AI industrije u Hrvatskoj, održan je 13. i 14. listopada 2022. u Zagrebu u organizaciji CroAI udruge. Konferencija je okupila predstavnike hrvatske AI zajednice tvrtki i startupova koji razvijaju proizvode, usluge i rješenja temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Zajedno s Fakultetom Elektrotehnike i računarstva predstavili smo zajednički AI projekt razvoja sustava za vizualno prepoznavanje proizvoda na policama. Robert Jambrečić, Machine Learning Engineer, i izv. prof. dr. sc. Marko Subašić s FER-a upoznali su sudionike s poslovnim primjenama projekta detekcije artikala u trgovinama, ali i detekcije dodatnih informacija o proizvodima poput polica, praznih mjesta na policama, oznake s cijenama, iznose cijena i druge. Upoznali su okupljene i s dubokim neuronskim mrežama koje su se pokazale pravim alatom za ove zadatke, no uz neke vrlo specifične izmjene popularnih arhitektura. Kombinirajući dugogodišnje iskustvo u industriji i inovativne pristupe, Megatrend i FER stvorili su savršen tim za svladavanje tih izazova.

AI2Future konferencija okupila je više od 350 sudionika na ovom 6. izdanju konferencije koja je ujedno i godišnja konferencija CroAI udruge, koja je predstavila AI Landscape 3.0, istraživanje AI scene u Hrvatskoj. Na konferenciji se govorilo i o aktivnostima europskih država na polju umjetne inteligencije, primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu te mogućnosti da strojevi razviju određenu razinu svijesti.

Ukoliko ste propustili ovo izdanje konferencije, a zanimaju vas mogućnosti primjene računalnog vida za vaše poslovanje, slobodno se obratite našim stručnjacima na poslovna.rjesenja@megatrend.com za više informacija.