Vijesti

Prva međunarodna kontroling konferencija

Josipa Jurić

Prvu međunarodnu kontroling konferenciju održanu 5.11.2013. u Zagrebu organizirala je tvrtka Kognosko u suradnji s medijskim partnerom Liderom. Pokrovitelj konferencije bila je tvrtka ICV (International Controller Association), partner konferencije tvrtka Mirakul, a sponzor konferencije tvrtka Megatrend poslovna rješenja.

Događaj je okupio više od stotinjak stručnjaka iz područja financija i kontrolinga, a uvodnom riječju otvorila ga je gđa. Jasmina Očko, konzultant za kontroling iz tvrtke Kognosko.

Na konferenciji su sudjelovali predavači iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Poljske i Slovenije, te su obrađene teme i pokazane studije slučaja vezane uz sve goruće teme u kontrolingu. Tako je gđa. Dragica Erčulj, regionalna voditeljica ICV-a za JI Europu objasnila zašto je tvrtkama potrebna funkcija kontrolera, koja je njihova uloga te kako kontroleri mogu postati važan dio u poslovnim procesima. O različitoj ulozi kontrolera u odnosu na managere, kako kontroleri trebaju doprinijeti razvoju tvrtke i imati odgovornost, govorio je g. Walter Schmidt, konzultant iz Njemačke i član UO ICV-a. Predavanje o strateškom kontrolingu te zašto javna poduzeća trebaju kontroling i koliko je sličan način primjene kontrolinga u javnim poduzećima u odnosu na primjenu u privatnim poduzećima održao je g. Denis Petrović iz Contrast Management – Consulting Austrija.

Megatrend poslovna rješenja sa svojom ponudom upravo poslovnih rješenja naslanjaju se dijelom i na funkciju kontrolinga i zato nam je drago što smo podržali napore da se kontroling sve više i bolje razvija. Ovim putem pozdravljamo inicijativu i čestitamo tvrtki Kognosko na uspješnoj organizaciji tako potrebne kontroling konferencije.

Za dodatne informacije posjetite niže navedene linkove:
www.kognosko.hr
liderpress.hr – Kontroleri trebaju biti opći čuvari interesa poduzeća
liderpress.hr – Direktori su vozači a kontroleri suvozači u poslovnom reliju