Vijesti

Seminar IT RISK

Josipa Jurić

Institut za osiguranje i časopis Svijet osiguranja u suradnji s Hrvatskim forumom za urbanu sigurnost i časopisom Zaštita, uz potporu Britanskog veleposlanstva, UK Trade and Investment ureda, Cyber Risk and Insurance Foruma i
tvrtke Blitz film & video distribucija, organiziraju u Zagrebu, u hotelu Westin,  19. 3. 2015., seminar IT Risk.

Sponzori seminara su Gen Re, jedan od vodećih svjetskih reosiguratelja; INsig2, tvrtka za privatnu zaštitu i informatički inženjering iz Zagreba i hrvatska IT tvrtka Megatrend poslovna riješenja.

Svakog trenutka svijet postaje sve opasnije mjesto za život jer kriminalne skupine i međunarodni rivali shvaćaju da im je puno lakše hakirati korporativnu web stranicu nego izvesti fizički napad na tvrtku. Tvrtke i organizacije iz dana u dan su sve izloženije cyber prijetnjama, a napadači svakodnevno smišljaju nove načine razbijanja sigurnosnih softvera.

Cyber napadi i prijetnje među najvećim su rizicima s kojima se suočava korporativni sektor u svijetu, a kao odgovor na to, globalna industrija osiguranja kreirala je i tržištu ponudila moderne osigurateljne proizvode koji sadrže pokrića za takve rizike. A kako bi Hrvatska i regija pratile europske i svjetske trendove, cilj nam je 19.3. u Zagrebu okupiti europske i domaće stručnjake na temu cyber sigurnosti i osiguranja IT rizika radi razmjene informacija i iskustva.

Seminar je namijenjen korporativnom sektoru, IT sektoru i tržištu osiguranja i bankarstva Hrvatske i regije.

Seminar će se baviti temama iz područja računalne sigurnosti, s naglaskom na tehnike očuvanja sigurnosti i poslovanja u slučaju sigurnosne kompromitacije, te proaktivnim i reaktivnim mjerama u svrhu održavanja cyber sigurnosti i smanjivanja učinka mogućih šteta.

Tvrtke, organizacije i pojedinci iz dana u dan su sve izloženiji cyber prijetnjama, a napadači svakodnevno smišljaju nove vrste napada, primjenjuju sve zloćudnije oblike malicioznoga softvera i tehnika te uspješno nalaze načine za zaobilaženje sigurnosnog softvera, koji sve teže idu ukorak sa sigurnosnim prijetnjama. Požurite se te se prijavite na seminar IT Risk te saznajte više o tome kako očuvati IT sigurnost Vaše tvrtke te kakvu ulogu u tom očuvanju ima osiguranje.

Glavne teme seminara su:

  • 1. Primjeri cyber kriminala iz prakse
  • 2. Kako očuvati cyber sigurnost tvrtke i kako se zaštititi
  • 3. Što u smanjenju štete od cyber napada nude osiguravajuća društva
  • 4. Kako kreirati policu koja pokriva IT Risk
  • 5. Disaster recovery i Business continuity

U sklopu seminara održat će se i dvije panel rasprave i filmska projekcija.

Posjetite sljedeći LINK za više detalja.