Vijesti

Snažna tijela, snažni umovi: Kako Megatrend doprinosi?

Ines Jurišić

Sport ima moć mijenjati živote. Bez obzira jeste li profesionalni sportaš ili samo rekreativac, fizičke i mentalne koristi koje donosi sport su neosporive. U Megatrendu vjerujemo da sport povezuje ljude, promiče zdravlje te stvara pozitivne promjene u našim zajednicama. Zato smo posvećeni podržavanju sportskih aktivnosti svih vrsta, od volonterskih prilika (o čemu više možete pročitati ovdje) do podržavanja profesionalnih timova.

Također smatramo da sport ima moć inspirirati i educirati, zbog čega se trudimo promicati fair-play, timski rad i vještine vođenja kroz naše programe podrške. Vjerujemo da stvaranjem ovih vrijednosti možemo pomoći u stvaranju svjetlije budućnosti za sve.

Upravo zato, odlučili smo podržati Igora i Vanju koji se redovno natječu u nekoliko biciklističkih disciplina te oboje osvajaju medalje na državnim i ostalim natjecanjima.

Od najznačajnih uspjeha svakako izdvajamo nedavno osvojeno 3. mjesto u kategoriji amatera na brdskoj biciklističkoj utrci 4 Islands Croatia, koja se održavala na Krku, Cresu, Rabu i Lošinju u razdoblju od 18.-24.04.2023. gdje smo ih podržali u obliku sponzorstva.

Zahvaljujući tom visokom plasmanu, uspjeli su se kvalificirati za Cape Epic utrku koja se održava u Južnoafričkoj Republici.

Cape Epic utrka je prvi put održana 2004. godine i od tad predstavlja najveći svjetski događaj u brdskom biciklizmu. Održava se u Južnoafričkoj Republici i sadržava 8 etapa u 8 dana ukupne dužine 680km sa 17000 metara uspona i također slovi za najtežu MTB utrku. Vozi se u ekipama od dva biciklista. Na utrci je kroz povijest nastupio veoma mali broj Hrvata, koliko nam je poznato, niti jedan u posljednjih 8 godina, stoga ćemo podržati Igora i Vanju i tamo!