Vijesti

SQream DB – baza podataka za brzu analizu velikih skupova podataka

Josipa Jurić

Modernizacijom digitalnog dijela poslovanja u skladu s trenutnim tehnološkim zahtjevima svjetskog tržišta, fokus na brzinu obrade digitalnih podataka i njihovu količinu sastavni je dio svake moderne tvrtke. Korištenjem i obradom podataka iz raznih izvora sama se količina podataka za analizu i prikaz povećava, a sama brzina obrade pada.

„Tradicionalne“ baze podataka, mada uvriježene na tržištu, postepeno postaju izvor većih troškova, što vremenskih, što materijalnih, zbog spore obrade podataka te potrebe za dodatnim utroškom radnih sati za optimizaciju, ulaganja u hardver, ljudske potencijale itd. u svrhu „popravka“ performansi. Zato se mnoge tvrtke okreću modernim rješenjima – bazama podataka napravljenim u svrhu ubrzavanja analitičkih operacija nad velikom količinom podataka.

U članku Brza analiza velikih skupova podataka naš konzultant za poslovna rješenja Vedran Podubski donosi vam pregled moderne i veoma brze baze podataka – SQream DB.

Uvjerite se u brojne poslovne prednosti takvih baza, a za sva dodatna pitanja oko SQream baze podataka kontaktirajte nas na tel. +385 1 4091 300 ili na poslovna.rjesenja@megatrend.com.