Vijesti

Studenti RIT-a na ljetnoj praksi

Josipa Jurić

Barbara Balaško studentica druge godine smjera International Business, Marin Androš student druge godine smjera Information Technology, Mihael Pavišić student druge godine smjera Information Technology i Šime Šimunić student druge godine smjera Information Technology, svi četvero s Rochester Institute of Technology iz Zagreba ovogodišnji su praktikanti firme Megatrend poslovna rješenja iz Zagreba.

Dolazak praktikanata je nastavak uspješne suradnje koju su ostvarili MPR i RIT, a koja je do sada rezultirala nizom aktivnosti. Četvero praktikanata je izabrano nakon detaljne selekcije i sredinom svibnja je započelo njihova praksa koja će trajati do kraja srpnja 2018.

Praktikanti imaju prilike steći nova praktična znanja, ali i osjetiti kako je biti dio tima određene organizacije. O praktikantima i njihovom daljnjem razvoju kroz cijelo vrijeme brine tim mentora, koji će im pomoći oko projektnih zadataka.

Navedeni projekt je važan za MPR, jer ga doživljavamo kao obostrani proces učenja i usvajanja novih znanja. S obzirom na to da rad praktikante doživljavamo kao vrijedan doprinos, MPR plaća vrijeme provedeno na praksi. Za praktikante koji se posebno istaknu i iskažu želju postoji mogućnost stipendiranja i kasnijeg zapošljavanja unutar MPR-a“ – izjavila je direktorica Anđelka Strajher.