Vijesti

Svijetla strana poslovne i prediktivne analitike

Josipa Jurić

18. ožujka 2016. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održali smo svoj već tradicionalan BI događaj, pod ovogodišnjim nazivom ”Svijetla strana poslovne i prediktivne analitike”.

Ovom događaju je nazočilo 60-ak  postojećih i potencijalnih korisnika naše tvrtke koji su saznali nešto više o poslovnoj analitici, alatima za analitiku i potporu u donošenju poslovnih odluka te njihovoj implementaciji na konkretnim primjerima iz poslovne prakse.

Studije poslovnih slučajeva prezentirali su naši klijenti. Prvu prezentaciju održao je Hrvoje Filipčić, direktor kontrolinga u tvrtki Franck d.d. koji je predstavio na koji način njegova tvrtka kreira menadžerske izvještaje korištenjem IBM-ovih alata. Drugu prezentaciju održao je Luka Šomen, Senior Commercial Controler u tvrtki Heineken Hrvatska d.o.o. te je opisao implementaciju upravljanja prihodima u tvrtki.

Na kraju ovog događaja Mario Jurić, voditelj Odjela poslovnih rješenja, i Predrag Stojić, konzultant poslovnih rješenja u tvrtki Megatrend poslovna rješenja održali su prezentaciju na kojoj su predstavili novu verziju alata IBM Cognos Analytics 11. Na primjerima su pokazali prednosti ovog alata te prezentirali kako kreirati izvještaj, analizirati podatke, izraditi planove i prognoze te kreirati izvrsne dashboarde i vizualizacije za nadređene.