Vijesti

TVZ Mc2 2016 finale

Josipa Jurić

Zagreb, 16. svibnja 2016. – U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 prošli je tjedan održano finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija –TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2), kada je deset najboljih timova po kriterijima organizatora predstavilo svoje aplikacije.

Natjecanje je krajem siječnja započelo 165 studenata, koji su nakon više nego uspješne usmjerene edukacije zvane TVZ Mc2 Bauštela i niza partnerskih predavanja, sredinom ožujka od udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx dobili temu ovogodišnjeg natjecanja. Tema je bila izazovna i poticajna – hrana! Uslijedilo je 45 dana za osmišljavanje i izradu aplikacija, uz još jedan posjet ZIP-u i cjelovečernje mentoriranje zainteresiranih partnera. Kvaliteta ovog natjecanja upravo leži u izvanrednom interesu i sjajnoj podršci tvrtki partnera natjecanja (20), koji su osim stručnih i zanimljivih predavanja osigurali i nagradni fond za najbolje.

Finale je proteklo baš u sjajnoj atmosferi, potvrđujući riječi voditelja natjecanja studenta Milana Jovanovića kako je sav angažman studenata tijekom natjecanja bio u njihovo slobodno vrijeme,u večernjim satima, što je pravi pokazatelj interesa natjecatelja. „Evo i finale je održano u petak navečer, a odazvalo se čak 12 partnera koji su odlučili svoje slobodno vrijeme posvetiti nama. Prekrasno je to priznanje za uložen trud i organizatora Studentskog zbora TVZ-a i natjecatelja“ – dodao je Jovanović.

Na otvaranju je u ime rukovodstva Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, dekanica prof. dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić zahvalila studentima i partnerima na uloženom vremenu i predanom radu u podizanju nove generacije mladih i sposobnih stručnjaka koji nesumnjivo već danas mogu na tržište rada, a Damir Popović, član IO udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx, nakon što je s pažnjom odgledao sva predstavljanja i popričao s većinom natjecatelja se u potpunosti složio s dekanicom. „Natjecatelji su me svojim vrlo profesionalnim nastupom i kvalitetom predstavljenih aplikacija oduševili i u praksi dokazali kako još tijekom studija, u samo 6 tjedana, uz sve svoje studentske obaveze mogu napraviti prava mala korisna remek djela“ – zaključio je uz čestitke organizatorima.

Ocjenjivanje je bilo anonimno te se sa zanimanjem uživo pratilo, a identitet najboljih otkriven je tek po završetku glasovanja svih 12 prisutnih partnera: APIS IT, CISEx, Citus, Combis, CROZ, Infinum, Megatrend, Microblink, minus5, Mobendo, mStart i Span.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Aldo Topić, Tomislav Bradač i Blaženko Davidović za aplikaciju Chefito. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna su s aplikacijom NomNom bili Vedran Vidaković, Martina Majcenović i Denis Maček, koji je dobio i posebnu nagradu za najbolji dizajn, dok su treće mjesto i 3.000 kuna osvojili Marko Dobrinić i Aron Belsös aplikacijom kupNjam. Četvrti su bili Marijan Šikić, Vitomir Magjer i Sanja Bietić (AppPetEat), a peti Filip Vinković, Kristian Oslaković i Luka Mitak (Drinks4You).

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na MobilityDay konferenciji u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro.

Besprijekornu organizaciju ovog višemjesečnog natjecanja vodio je Milan Jovanović, uz Ivana Kocijana, Luku Pancirova i Petra Jandrlića, a za slijedeću su pripravništvo već odradili Tajana Tadin, Valentina Viskov, Martina Martić Sesvečan, Ivan Cesar i Ivan Pejak. Mentorirali su ih Mia Čarapina i Vjeran Bušelić.

Sve se aplikacije mogu vidjeti na TVZ Mc2 stranicama: natjecanje.tvz.hr.