Vijesti

Uspješno održana konferencija Power of data

Josipa Jurić

Konferencija Power of data u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Platinum IBM Business partnera i poslovnog tjednika Lider održala se u petak 12. listopada 2018. u hotelu Academia u Zagrebu.

Stručnjaci iz Megatrend poslovnih rješenja zajedno su s klijentima i predstavnicima akademske zajednice predstavili aktualna rješenja iz područja poslovne analitike i power servera, te kako primjena tih rješenja doprinosi poslovnoj prednosti.

Konferenciji je nazočilo više od 130 sudionika kojima su predstavljena uspješna poslovna rješenja koja omogućavaju transformaciju poslovnih rezultata u svakoj industriji.

Konferencija je započela zanimljivim predavanjem Venkatesha Sellappe, Soulutions Engineera iz Hortonworksa, koji je okupljenima otkrio na što data scientisti troše 75% svog radnog vremena, koje su sve prepreke koje zaobilazimo da bismo došli do kvalitetnog izvješća te je podijelio i koji Big Data business hack ravno s terena.

Renato Telen, voditelj data centra iz Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je IBM Power 9 procesor koji uz svoj inovativni dizajn i naprednu tehnologiju ne samo da smanjuje trošak, već doslovno određuje budućnost poslovanja svojim AI mogućnostima.

Predstavnici akademske zajednice, Stjepan Šebek i Josip Žubrinić, asistenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, u sklopu izlaganja Matematika u službi uspješnog poslovanja predstavili su posjetiteljima prednosti optimizacije u poslovanju. Stjepan i Josip su na konkretnom primjeru rasporeda skladišta pokazali kako se matematika koristi za optimizaciju pomoću alata IBM ILOG CPLEX.

Aco Vidovič, Certified IBM Cloud Developer iz IBM-a, pokazao je okupljenima na zanimljivom interaktivnom live demu kako izraditi chatbot aplikaciju na IBM Watson superračunalu.

Konferencijski program završio je predavanjem Jacqueline Ivezić, direktorice interne revizije i kontrole Atlantic grupe, koja je na svom izlaganju predstavila strateški projekt kompanije čiji je zadatak poboljšati management reporting. Jacqueline je u sklopu prezentacije prikazala i demo projekta u IBM Cognos alatu.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja poznata je po kvalitetno objedinjenim uslugama iz područja informatičkih tehnologija i poslovnih rješenja, pri čemu se posebno ističu rješenja iz područja poslovne analitike, pohrane podataka, usluge data centra i nova rješenja u cloudu.