Vijesti

Članovi našeg tima na IBM Customer Care Technical Academy EMEA

Josipa Jurić

Prošli tjedan članovi našeg tima, Lucija Jusup i Domagoj Marić, proširili su svoje znanje o poboljšanju korisničkog iskustva na IBM Customer Care Technical Academy u Kopenhagenu.

Ovaj tečaj pokrio je IBM-ovo rješenje Data & AI for Customer Care, poznatog po svojoj sposobnosti pružanja iznimnih korisničkih iskustava.

Tvrtke uvelike proširuju svoja ulaganja u konverzacijsku umjetnu inteligenciju kako bi opstale i napredovale na današnjem digitalnom tržištu. Watson Customer Care pomaže tvrtkama da poboljšaju korisnička iskustva kroz vrlo personalizirane i jednostavne interakcije na kanalu po izboru – potpomognut moćnom umjetnom inteligencijom koja razumije namjere korisnika i predviđa najbolji način da zadovolji njihove. IBM-ova rješenja za korisnička iskustva vodeća su AI rješenja koja koriste obradu prirodnog jezika na tržištu te omogućavaju dramatično smanjenje troškova i povećanje zadovoljstva korisnika.

Lucija i Domagoj naučili su kako pomoći klijentima u rješavanju njihovih poslovnih izazova te koji su to proizvodi koji te mogućnosti pružaju. Praktični rad tijekom edukacije pratio je Watson Assistant i Watson Discovery.

Lucija i Domagoj učvrstili su svoje znanje:

  • Dovršiti Watson Assistant PoC-ove koji pružaju složene tokove za kupca, kao i integraciju s višestrukim kanalima i aplikacijama trećih strana.
  • Dovršiti Watson Discovery PoC-ove koji pokazuju Discoveryjevo inteligentno razumijevanje dokumenata i napredne mogućnosti.
  • Diskutirati o modelima implementacije i kako najbolje pružiti Watsonove usluge korisniku.

Stvorimo iskustva koja vaši kupci žele doživjeti!