Vijesti

Exasol – samooptimizirajuća analitička in-memory baza podataka

Josipa Jurić

Količina podataka za samu obradu, bilo analitičku ili statističku, za predviđanje budućeg poslovanja i njegovu optimizaciju te svakodnevni rad unutar tvrtke – sve je veća, a time i potreba za što većom brzinom obrade, pa se i samo “skupljanje” podataka na jednom mjestu eksponencijalno produljuje.

Kao popularnom rješenju takvih problema, sve više tvrtki u svijetu pa i u regiji, okreće se samooptimizirajućim analitičkim in-memory bazama podataka koje ne zahtijevaju “duboko” interno podešavanje, nego imaju razvijene napredne interne algoritme koji optimiziraju svaki dio baze te automatski i bez ljudske intervencije drastično ubrzavaju obradu podataka.

O prednostima korištenja Exasol samooptimizirajuće analitičke in-memory baze podataka i njezinoj arhitekturi saznajte više u članku Vedrana Podubskog, konzultanta za poslovna rješenja iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja.

Uvjerite se u brojne poslovne prednosti takvih baza, a za sva dodatna pitanja oko Exasol baze podataka kontaktirajte nas na tel. +385 1 4091 300 ili na poslovna.rjesenja@megatrend.com.