Vijesti

Megatrend na Data Science Conference

Josipa Jurić

Megatrend poslovna rješenja sudjeluju na Data Science Conference, vodećoj konferenciji iz područja podatkovne znanosti u SEE&CE regiji. Renato Telen, CTO iz Megatrend poslovnih rješenja, održat će prezentaciju pod nazivom ,,Future of database”.

Renato ima preko 35 godina iskustva u IT sektoru. Izgradio je i vodio Megatrendov data centar. Autor je brojnih rješenja poslovnih kontinuiteta (business continuity) i disaster recovery rješenja s velikim iskustvom u financijskom i bankarskom sektoru.

Ekstremni rast podataka, promjena tipova podataka i distribucija skupova podataka postaju gotovo nemogući zahtjevi za postojeće tradicionalne baze podataka. Sustavi baza podataka postaju sve složeniji, a da zapravo ne pružaju bolje modele korištenja ili povećavaju poslovnu vrijednost. Brz i jednostavan pristup podacima bilo koje vrste i na bilo kojem mjestu ključan je za izvlačenje stvarne vrijednosti iz podataka. Novi sustavi baza podataka dolaze s promjenama u temeljnom dizajnu i mogućnostima i još uvijek pružaju dobro poznate i uspostavljene mehanizme za pristup podacima i integraciju.

Nemojte propustiti ovo zanimljivo izlaganje! Vidimo se uskoro na Data Science Conference u Zagrebu!