Vijesti

Napravite promjenu već danas. Unaprijedite poslovanje s našim virtualnim asistentima!

Ines Jurišić

Razmišljate o digitalizaciji Vašeg poduzeća? Želite ostati konkurentni u digitalnoj eri?

Virtualni asistenti postali su neizostavni alati za tvrtke u današnjem poslovnom okruženju. Koristeći umjetnu inteligenciju, ovi digitalni pomoćnici pružaju niz prednosti koje optimiziraju poslovanje, povećavaju produktivnost i unaprjeđuju korisničko iskustvo.

Virtualni asistent kao nadogradnja na DMS (document management system)

Virtualni asistent za pretragu baze dokumenata

Pretraživanje sadržaja je aktivnost koju svi redovito radimo u privatne i poslovne svrhe, bilo da se radi o pretraživanju baza podataka, dokumenata ili web stranica.

Za razliku od pretraživanja papirnatih dokumenata, gdje je jedini način da pronađemo određeni sadržaj da pročitamo sve dokumente koje pretražujemo, digitalizacijom smo uvelike smanjili vrijeme i količinu obavljanja takvih zadataka.

Da bi samo pretraživanje bilo još bolje i prilagođenije jeziku pretraživanja uvela se semantička pretraga. Prelaskom na semantičku pretragu dokumenata pretraživanje se obavlja ne samo tražeći postojanost riječi u dokumentu već uzimajući u obzir i značenje samih riječi.

*Prednosti semantičke pretrage posebno su vidljive na jeziku kao što je hrvatski jezik, pošto pomoću nje dobivamo napredno razumijevanje sinonima, različitih oblika riječi, poput riječi u drugim padežima, licima, rodovima, te jezičnog konteksta.

Primjene virtualnog asistenta koji radi semantičku pretragu informacija:

 • integracija u postojeće DMS sustave (Document Management System)
 • pomoć agentima (agent assist) u centrima korisničke podrške pri pronalasku relevantnih informacija u što je manje moguće vremena
 • plan B u postojećim virtualnim asistentima za slučajeve kada oni ne znaju odgovoriti na postavljeni upit, pa se pretražuje dodatna baza znanja

Virtualni asistent za automatizaciju i poboljšanje korisničke podrške

Želite uvijek biti na raspolaganju svojim klijentima i zaposlenicima, automatiziranije i brže im pružiti sve potrebne informacije? Isprobajte virtualne asistente!

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja razvila je razne virtualne asistente koji pomažu u različitim poslovnim procesima. Virtualni asistenti temeljeni su na korištenju umjetne inteligencije i mogu se jednostavno integrirati s vašim postojećim aplikacijama.

Megatrendovi virtualni asistenti temelje se na raznim NLP (Natural Language Processing) procesima koje smo razvili za hrvatski jezik.

Image by Freepik

Benefiti korištenja virtualnih asistenata:

 • povećanje zadovoljstva kupaca ili zaposlenika
 • poboljšanje prodajnih rezultata
 • stalna dostupnost
 • ušteda vremena i povećana učinkovitost

Image by Freepik

Integracijom u razne interne i eksterne komunikacijske kanale maknite opterećenje s korisničke podrške pružanjem informacija korisnicima ili vlastitim zaposlenicima.


Virtualni asistent kao podrška u ljudskim resursima

HR virtualni asistent

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja omogućava zaposlenicima vaše tvrtke komunikaciju s ili putem virtualnog asistenta za automatizaciju i olakšavanje raznih procesa u području upravljanja ljudskim potencijalima.

Zašto HR virtualni asistenti?

 • smanjenje opterećenja na HR odjel kod često postavljanih pitanja (koliko dana godišnjeg mi je preostalo, kad će biti sljedeći team building,…)
 • ušteda vremena i povećana učinkovitost
 • stalna dostupnost zaposlenicima tvrtke
 • bolji uvid u zadovoljstvo zaposlenika – analiza sentimenta
 • moguća analiza upita i detaljna analitika
 • pomoć kod edukacije zaposlenika, prijava kandidata za predselekciju – detaljni izvještaji na e-mail

Virtualni asistent za konferencijske stranice

Konferencijski chatbot

Jednu od potencijalnih primjena umjetne inteligencije i virtualnih asistenata vidjeli smo i na vlastitoj koži, pri organizaciji naše tradicionalne konferencije Power of Data.

Na nekoliko zadnjih Power of Data konferencija u organizaciji je pomagala naša virtualna asistentica Đurđa, odgovarajući na često postavljana pitanja potencijalnih sudionika, kako bi se organizatori mogli posvetiti drugim stvarima.

Od toga primjera automatizacije organizacije konferencije pomoću AI-ja razvili smo proizvod koji će jednako pomoći drugim organizatorima događaja.

Naše softversko rješenje pruža korisniku mogućnost izrade virtualnih asistenata baziranih na IBM-ovoj Watson Assistant platformi. Takvi chatbotovi pružaju potencijalnim sudionicima konferencije informacije o konferenciji, poput informacija o predavačima, prezentacijama, lokaciji, prijavi i slično.

Korisnici u nekoliko klikova mogu napraviti novog chatbota ili izmijeniti informacije o postojećem, bez potrebe za ulaženjem u sučelje Watson Assistanta.


Više o samoj prijavi i kako se prijaviti za Vaučere za digitalizaciju pročitajte ovdje.

Za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju te nam se slobodno obratite na email poslovna.rjesenja@megatrend.com ili broj telefona +385 (0)1 4091 200. Naši djelatnici će Vam rado odgovoriti u što kraćem roku.


Naslovna fotografija: Image by Freepik