Vijesti

Naše PhisHRban rješenje na AI2Future konferenciji

Josipa Jurić

AI2Future konferencija, najvažniji event godine AI industrije u Hrvatskoj, održan je 13. i 14. listopada 2022. u Zagrebu u organizaciji CroAI udruge. Konferencija je okupila predstavnike hrvatske AI zajednice tvrtki i startupova koji razvijaju proizvode, usluge i rješenja temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Domagoj Marić, Data Science Team Tead iz Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je naše PhisHRban rješenje koje omogućava sigurnije korištenje interneta kroz primjenu AI-ja i obrade prirodnog jezika (NLP). PhisHRban je projekt u kojem radimo AI model koji će se boriti s phishing napadima, koji su danas daleko od poznatih prijevara “nigerijskog princa”. Dva su glavna problema, jedan je otkrivanje phishing web stranica, tj. URL adresa koje vode do lažnih ili zlonamjernih web stranica, dok je drugi klasifikacija prometa e-pošte, koja se također u određenoj mjeri temelji na prvom problemu . Kroz ovu prezentaciju Domagoj je predstavio projekt, pokazao glavnu ideju našeg rješenja i što smo do sada postigli, te dao kratak pregled kako prepoznati phishing napad.

Domagoj je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Smjer studija bio mu je Obrada informacija, a specijalizirao je područje Informacijske sigurnosti i kriptografije. Na kraju studija pokazao je veliko zanimanje za područja obrade prirodnog jezika (NLP) i web scraping/crawlinga, u kojima je dodatno usavršavao svoje znanje.

AI2Future konferencija okupila je više od 350 sudionika na ovom 6. izdanju konferencije koja je ujedno i godišnja konferencija CroAI udruge, koja je predstavila AI Landscape 3.0, istraživanje AI scene u Hrvatskoj. Na konferenciji se govorilo i o aktivnostima europskih država na polju umjetne inteligencije, primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu te mogućnosti da strojevi razviju određenu razinu svijesti.

Ukoliko ste propustili ovo izdanje konferencije, a zanimaju vas mogućnosti primjene rješenja za phishing za vaše poslovanje, slobodno se obratite našim stručnjacima na poslovna.rjesenja@megatrend.com za više informacija.