Vijesti

SQream na Data Science Croatia

Josipa Jurić

Na nedavno održanoj vodećoj konferenciji iz područja podatkovne znanosti u SEE&CE regiji, DSC Croatia 2022, okupljenima se sa svojim produktima predstavio naš partner Sqream Technologies.

SQream je hibridna analitička platforma za dobivanje informacija iz podataka – neovisno o veličini. Dostupan je na raznim rješenjima u oblaku, uključujući AWS, Alibaba Cloud, Google Cloud i Azure. Izgrađen je kako bi iskoristio snagu grafičkih kartica za izvođenje operacija nad bazom podataka, te zbog toga nudi razne fleksibilne opcije. Grafičke kartice mogu biti u udaljenom ili lokalnom oblaku, te omogućavaju jednostavno skaliranje sustava dodavanjem novih jedinica.

Platforma je dizajnirana da se nosi s najtežim zadacima, s algoritmima koji su optimizirani na najvećim skupovima podataka i izazovnim slučajevima u kojima obične baze podataka dosežu svoj limit.

SQreamov Senior Vice President for EMEA, David Akka održao je predavanje ,,Building smarter ML and AI models and making them more accurate’’ u kojemu je naveo razne prednosti SQreamovog pristupa radu s bazama podataka i superiorne infrastrukture koja pomaže u razvoju boljih modela strojnog učenja.  

Da ne bi sve ostalo samo na održanom predavanju pobrinuo se SQreamov stručni tehnički tim. Zainteresiranim posjetiteljima su iz prve ruke na štandu pružali više informacija o integraciji i prednostima SQreamovog rješenja za specifične slučajeve i potaknuli veliki interes za ovom inovativnom platformom.

Ukoliko ste propustili ovo izdanje konferencije i izlaganje našeg partnera, a zanimaju vas mogućnosti korištenja SQream plaftorme, javite nam se za sastanak predstavljanja.